Ulei de lavandă esenţial produs la pepiniera Green Time

cultura de lavanda

Uleiul esențial de lavandă se obține din florile de lavandă și este extras prin procesul de distilare cu abur. Florile de lavandă mai sunt folosite în limonadă, ceai, siropuri etc. Datorită parfumului proaspăt și floral se utilizează în spray-uri de păr și în parfumuri. De asemenea, beneficiază de diferite beneficii pentru sănătate. Iată câteva beneficii pentru sănătate ale uleiului esențial de lavandă:

Reduce stresul și anxietatea

Uleiul esențial de lavandă este un tonic excelent pentru anxietate și nervi, având un miros calmant. Este benefic în tratarea tensiunii nervoase, a stresului emoțional, a depresiei, a durerilor de cap și a migrenei. Aroma revigorantă ajută la creșterea activității mentale și reduce agitația.

Funcția creierului

Uleiurile esențiale de lavandă nu numai că reduc depresia, stresul, anxietatea și durerea de cap, dar sunt utilizate și pentru a trata insomnia care este unul dintre cele mai importante aspecte pentru a îmbunătăți funcția creierului. Este benefic în tratamentul bolii Alzheimer.

Îmbunătățește somnul

Uleiul esențial de lavandă are proprietăți calmante și sedative fiind cunoscut faptul că îmbunătățește somnul și tratează insomnia. Inhalarea uleiului de lavandă îmbunătățește atât sănătatea mentală cât și pe cea fizică.

Îmbunătățește circulația sângelui

Uleiul esențial de lavandă îmbunătățește circulația sângelui în organism. Se utilizează în tratamentul hipertensiunii arteriale deoarece reduce tensiunea arterială. Corpul este protejat de riscul atacului de cord și aterosclerozei asociate cu circulația sanguină scăzută.

Îmbunătățește imunitatea

Utilizarea uleiului esențial de lavandă în mod regulat asigură rezistență la o varietate de boli. Uleiul are proprietăți antivirale și antibacteriene. Uleiul esențial de lavandă mărește imunitatea prin uciderea unor germeni diferiți. De asemenea, are un mare impact asupra îmbunătățirii imunității la copii.

Promovează digestia

Uleiul esențial de lavandă stimulează producerea de sucuri biliare și gastrice, prin urmare, este benefic în tratarea indigestiei, flatulenței, vărsăturilor, durerii de stomac, colicilor și diareii. Uleiurile esențiale de lavandă măresc mobilitatea alimentelor din intestin.

Tratamentul tulburărilor respiratorii

Uleiul esențial de lavandă este utilizat pentru a trata diferite afecțiuni respiratorii precum astmul, congestia sinusului, bronșita, gripa, tuse, infecții ale gâtului, tuse convulsivă, amigdalită, laringită etc.

Ameliorează durerea

Uleiul esențial de lavandă este cunoscut ca un analgezic natural. Se utilizează pentru a ușura diverse tipuri de durere cum ar fi entorse, dureri de spate, dureri musculare, etc.

Îngrijirea pielii

Uleiul esențial de lavandă este utilizat in tratamentul diferitelor afecțiuni ale pielii cum ar fi acneea, psoriazisul, ridurile și alte afecțiuni inflamatorii. Îmbunătățește formarea țesuturilor cicatrizante și în general, se utilizează pentru a accelera procesul de vindecare a tăieturilor, arsurilor, arsurilor solare și a rănilor.

Îngrijirea părului

Uleiul esențial de lavandă este benefic în tratamentul pierderii părului în special la pacienții care suferă de boala autoimună și alopecia. Este de asemenea eficace pentru a înlătura păduchii.

Un cultivator important de lavandă și care produce totodată ulei esențial de lavandă din Roman județul Neamț este Green Time sau Pepiniera Fraților Franciscani după cum mai este numit. Având o cultură proprie de lavandă care se întinde pe 1,5 ha, pepiniera cultivă două soiuri de lavandă și anume: Lavandula Angustifolia Munstead și Lavandula Angustifolia Sevastopolis. În acest an, pepiniera a obținut o certificare de comerț echitabil din cauza faptului că întreaga cultură este realizată printr-un proiect social de reinserție pe piața muncii. Mai multe detalii despre cultura de lavandă care stă la baza producerii uleiului esențial de lavandă și despre pepiniera Green Time se găsesc pe pagina web www.greentime.ro.

 

You may also like...