Semințele de dovleac – o gustare nutritivă și delicioasă, foarte ușor de pregătit

Dovleacul este un ingredient principal într-o serie de mâncăruri populare, inclusiv pâine de dovleac, supă de dovleac și plăcintă de dovleac. De obicei, pulpa dovleacului este ingredientul folosit în majoritatea acestor feluri de mâncare. De regulă, când scoți pulpa pentru astfel de feluri de mâncare, cel mai des semințele sunt aruncate. Dacă oamenii ar fi mai conștienți de cât de delicioase și nutritive sunt semințele de dovleac și cât de ușor sunt de pregătit, cu siguranță acestea nu ar fi aruncate.

Beneficii de sănătate ale semințelor de dovleac

Semințele de dovleac sunt încărcate cu o serie de vitamine importante și minerale, inclusiv mangan, magneziu, fosfor, beta-caroten, zinc. Semințele de dovleac au fost creditate cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv promovarea sănătății prostatei, protejarea oaselor, reducerea simptomelor de artrită și scăderea colesterolului. Acum, că am discutat de ce ar trebui să mănânci semințe de dovleac, să mergem mai departe pentru a vorbi despre cum le poți pregăti și mânca.

Pregătirea semințelor de dovleac pentru gătit

Unul dintre motivele pentru care mulți oameni preferă să arunce semințele este că scoaterea lor produce destul de multă mizerie. Ele sunt înconjurate de o textură subțire puțin cam greu de îndepărtat.

Dacă vrei să eviți procesul de extragere a semințelor sau nu pregătești dovleac ca și fel de mâncare, le poți procura separat, din magazinul online Walnut Emba, un furnizor de semințe de dovleac dar și de miez de nucă și nuci în coajă. Prețul unui kilogram de semințe de dovleac este de 6.88 lei, dar acest produs se vinde doar ambalat în cutii de minim 25 kg, o cantitate care îți va ajunge o perioadă îndelungată de timp.

Gătirea semințelor de dovleac

Preîncălzește cuptorul la 250 grade. Apoi, împrăștie în mod uniform semințele uscate pe o tavă de copt sau pe o foaie de copt. Adăugă puțină sare și piper împreună cu oricare dintre condimentele  preferate pe partea de sus a semințelor. Toarnă peste semințe o linguriță de ulei de măsline sau unt topit. Amestecă astfel încât uleiurile și condimentele să fie uniform dispersate printre semințe.

Astfel poți începe să coci semințele în cuptor. Timpul de gătire este în jur de o oră, dar trebuie să te asiguri că învârți semințele la fiecare zece minute pentru a se găti bine. Când semințele dezvoltă o culoare maro aurie, acestea sunt gata și le poți scoate din cuptor. Acordă-le timp pentru a se răcori înainte de a le mânca.

Asta e tot ce este necesar pentru a face semințe delicioase de dovleac în cuptor. Gătirea semințelor de dovleac este un mod ușor de a pregăti o gustare sănătoasă și delicioasă.

You may also like...