Rezumatul saptamanii

Toata lumea scrie

La concluzia asta am ajuns, analizand in ultimul timp blogosfera romaneasca. Ai n-ai ceva de zis, scrii oricum, despre orice, sa fie, ca da bine la Google.

Marea majoritate a detinatorilor de bloguri au luat aceasta initiativa pentru simplul motiv ca au auzit ei de undeva ca daca ai un blog, esti platit sa scrii advertoriale (articole comerciale). La inceput au scris despre unele idei proprii, ulterior au inceput sa scrie numai ca sa iasa cantitatea la bilant, iar in cele din urma n-au mai scris deloc.

Libertatea aceasta de exprimare, dobandita o data cu aparitia WordPress si a Blogspot, fiindca majoritatea blog-urilor utilizeaza aceste platforme gratuite pentru creare de continut, este de cele mai multe ori complet inutila. In loc sa incercam sa scriem despre idei, lucruri care ne-ar ajuta sa ne dezvoltam, sa incurajam actiunile pozitive, de cele mai multe ori se scrie intr-o nota critica, aruncandu-se cu pietre intr-o persoana sau idee, fiindca asta prinde, fiindca e mai usor sa distrugi decat sa construiesti, si noi romanii, majoritatea dintre noi, asta alegem, ce este mai usor, ce este mai ieftin, ce este mai scandalos.

Black Friday, tipic romanesc

Ma amuza teribil modul in care comerciantii romani au preluat ideea de Black Friday. Estimandu-se vanzari de aproximativ 80 milioane de Euro in 2014, care mai de care, fiecare in felul sau, toti incearca sa fure startul. Astfel, aflam ca Black Friday este de fapt Black Week la unii (adica au inceput sa anunte Black Friday cu o saptamana inainte de data propriu-zisa), la altii este Black Month (cu o luna inainte numai de Black Friday auzi).

In mod similar, am putea avea mai multe zile de Valentine’s Day, numai noi, romanii, sau mai multe Halloween-uri, de ce sa ne multumim cu cate o singura zi.

#yeslavot

Am votat si in turul I, voi vota si in turul II. Cu cine este mai putin important. Cel mai important este sa merg sa votez. Prezenta la vot in turul I a fost undeva la 50% din cei 18 milioane de romani cu drept de vot, deci undeva la 9 milioane au votat. Cetatenii romani din strainatate au votat aproximativ 180.000 de persoane. Se face foarte multa mediatizare pe acesti oameni, ca nu au fost lasati sa voteze, apar teorii despre cat de ridicat este simtul civic in strainatate. Serios? Numai 180 000 de romani sunt plecati in strainatate? Eu as zice ca in toata lumea sunt imprastiati peste 2 milioane de romani si au ajuns sa voteze 200 000 cu ingaduinta, deci undeva la 10%.

Bineinteles, fiecare are dreptul sa voteze si ar fi trebuit sa se deschida mai multe sectii de vot. Insa si daca s-ar dubla prezenta la vot, ceea ce este putin probabil sa se intample, fiindca romanul din strainatate (90% din ei cel putin) nu mai are nici cel mai mic interes fata de ceea ce se intampla in Romania, tot nu ar influenta prea mult votul final. Pentru ca in tara au votat de 44 de ori mai multi oameni decat in diaspora. Aici e baza.

Romania – Irlanda de Nord 2-0

As putea spune ca am castigat acest meci fara sa jucam, deoarece efectiv nu am jucat mai nimic. A fost un meci in care pur si simplu te amuzai privind jocul echipei noastre nationale. Sanmartean, Chiriches si Papp sunt exclusi.

Tatarusanu nu a avut ce apara, fiindca nord-irlandezii nu si-au propus sa ajunga la poarta noastra, telul lor a fost sa  nu primeasca gol. O echipa sub-mediocra Irlanda de Nord.

Si aproape le-a iesit, insa iconitele pe care le pupa Iordanescu in palma au contribuit in cele din urma la victoria noastra. Imi aduc aminte de ultimele meciuri din precedentul mandat al lui Iordanescu, tot asa cu pupaturi de icoane in speranta unui ajutor divin.

Cand ati mai vazut o atitudine similara in lumea sportului profesionist? Un sportiv sau un antrenor sa ceara sprijin divinitatii in timpul meciului? Ati vazut vreun alt antrenor facand asta? Sau pe vreun sportiv? Eu unul nu am vazut, si nici nu cred ca voi mai vedea. In timpul meciului, un antrenor trebuie sa citeasca meciul, sa adopte tactica corespunzatoare pentru a atinge victoria, sa faca miscarile necesare. Nu sa se lase pe mana divinitatii..

Cum ar fi fost daca generalii care conduceau armatele in loc sa dea ordine si indicatii de lupta, s-ar fi pus in genunchi si incepeau sa se roage? Cam asta facea Iordanescu pe marginea terenului aseara..

Eu am fost printre cei de acord cu plecarea lui Victor Piturca, fiindca nu mi s-a parut vreodata ca nationala noastra are vreo idee de joc  sub comanda sa. Insa intre Piturca si Iordanescu, il aleg oricand pe Piturca.

You may also like...