Implanturile dentare – proceduri si beneficii

Dentiservice

Tratamentele de ingrijire dentara au devenit o necesitate absoluta pentru milioane de oameni din intreaga lume. In ciuda imbunatatirilor si progreselor in ingrijirea si sanatatea dentara, oamenii sunt afectati de boala gingiilor si de cariile dentare. Pana acum cateva decenii, podurile si protezele de fixare erau doua optiuni principale pentru tratarea dintilor care lipseau, erau rupti sau in situatii in care dintii trebuiau indepartati chirurgical.

Ingrijirea dentara moderna include implanturi dentare. Acestea pot sustine unul sau mai multi dinti artificiali, iar implantul este reprezentat de un surub din titan care este fixat in cavitatea maxilarului in locul unei radacini dentare. Acesta ofera o fundatie sau o baza solida pe care se pot fixa dintii.

Exista multe avantaje pentru implanturile dentare, printre care:

-Confort mai mare- implanturile dentare pot ajuta la evitarea disconfortului de fixare si de indepartare a protezelor dentare.

– Usurinta de a mesteca si de a manca alimente- protezele nu se potrivesc intotdeauna 100%, sansele de alunecare in timpul mesei fiind mari. Cu implanturile dentare, aceasta problema este eliminata.

-Imbunatatirea sanatatii orale- implanturile dentare nu necesita modificarea sau ajustarea altor dinti, asigurand faptul ca dintii naturali sunt lasati nevatamati, iar astfel sanatatea dentara este imbunatatita pe termen lung.

-Imbunatatirea aspectului- deoarece implanturile dentare sunt proiectate astfel incat sa se conecteze la nivelul maxilarului, ele devin permanente si se simt ca dintii naturali.

-Imbunatatirea vorbirii- spre deosebire de protezele dentare, implanturile nu aluneca asigurand o mai buna vorbire si comunicare.

-Mai multa incredere si respect de sine- un zambet larg reda  increderea in sine.

-Comoditate- protezele trebuie sa fie indepartate si curatate zilnic. Avand implanturi, acest lucru nu mai este necesar.

Procedura implantului

Cele mai multe implanturi dentare pot fi efectuate in conditii de siguranta in cabinetul dentistului sub anestezie locala. Orice procedura de implant dentar este diferita deoarece implica preferinta pacientului, experienta chirurgului dentar. Procedura necesita de obicei un proces in trei etape, deoarece fiecare etapa necesita timp pentru a se vindeca.

Pasul 1

Acesta implica asezarea placii dentare in gingie, ingropand-o ca radacina unui dinte. Dupa terminarea perioadei de vindecare, implantul este expus prin indepartarea chirurgicala a unei parti a gingiei care il acopera.

Pasul 2

In acest pas, dentistul examineaza implantul pentru a vedea daca acesta s-a integrat cu succes in gingie si plaseaza un surub care este forat in gingie. Pe masura ce zona din jurul gingiei se vindeca, se formeaza un guler care da acces dentistului la implant, plasand in acelasi timp dintele artificial.

In unele cazuri, etapele 1 si 2 se fac impreuna la intervale mici. Avantajul este ca elimina procedura chirurgicala suplimentara. Totusi, aceasta este o decizie care trebuie luata de chirurgul dentar tinand cont de timpul necesar pentru ca implantul sa se vindece si sa se integreze.

Intervalul de timp dintre etapele 1 si 2, daca se fac in momente diferite, poate fi de la cateva zile pana la cateva saptamani.

Pasul 3

Pasul final este fabricarea si fixarea dintelui.

Deoarece implanturile dentare reprezinta un tratament costisitor, este recomandat sa consulti un dentist bun si sa gasesti argumente pro si contra pentru a opta pentru asta. Un dentist Bacau bun, care se ocupa de implanturi dentare este Doctorul Cruceanu Nicoleta, din cadrul clinicii Dentiservice.

 

You may also like...