Echipamentele de protectie – vitale in anumite domenii de munca

Anumite persoane din diferite profesii trebuie sa lucreze cu echipament de protectie adecvat. O mare parte a echipamentelor individuale de protectie pot fi folosite pentru toate partile corpului. O persoana poate folosi diferite articole in anumite zone cum ar fi capul, ochii, picioarele, mainile si pieptul. Toate tipurile de zone diferite ale corpului pot fi protejate prin intermediul tipurilor potrivite de echipament.

Optiunile care pot fi utilizate pot varia. Acestea includ lucruri cum ar fi manusile, castile, ochelarii, incaltamintea. Orice lucru care poate fi folosit pentru a te ajuta sa protejezi  organismul poate fi benefic si fiecare ar trebui sa profite de asta.

Exista multe riscuri cu care se poate confrunta o persoana intr-o varietate de medii de lucru diferite. Acestea includ obiecte care cad, temperaturi calde si reci, mirosuri si gaze diferite si multe alte lucruri. Acestea sunt toate elementele care pot dauna cu usurinta unei persoane. Prin urmare, lucrul cu cele mai bune echipamente pentru protectie individuala poate ajuta la protejarea unei persoane care se ocupa de anumite activitati la locul de munca.

Toate echipamentele ar trebui sa respecte standardele corespunzatoare. Elementele care sunt folosite pentru nevoile personale de protectie ar trebui sa functioneze la anumite standarde. Acestea trebuie sa fie aprobate de o organizatie profesionala adecvata. Standardele ar trebui sa functioneze in cazul in care toate echipamentele sunt testate si inspectate inainte de a fi utilizate in timpul lucrului pentru a se asigura ca totul este protector si sigur de utilizat.

Aici, sunt prezentate doar cateva dintre modalitatile in care poate ajuta un echipament de protectie:

  • Protectie pentru piele: Agentii chimici, fizici si biologici sunt doar cateva dintre elementele de care organismul trebuie sa se protejeze. Agenti precum aerosolii, radiatiile, temperaturile extreme, parazitii, suprafetele contaminate sunt foarte periculosi si sunt considerati ca ar avea un risc ridicat de a provoca leziuni permanente la nivelul pielii. Exemple de echipament de protectie ar fi: manusile, incaltamintea, hainele, jachetele, sorturile de cauciuc.
  • Protectie pentru ochi: Leziunile oculare apar din cauza particulelor mici si mari din aer. Particule precum praful, cioburi de sticla, aschii de lemn, nisip, ciment sunt doar cateva exemple care cauzeaza aceste leziuni. Alte leziuni pot aparea prin intermediul substantelor chimice si a altor agenti . Ochelarii de protectie cu scuturi laterale si ochelarii de protectie simpli sunt utilizati pentru a proteja ochii.
  • Protectie pentru auz- Problemele auzului sunt cele mai frecvente in industria prelucratoare si apar fara ca persoana afectata sa realizeze acest lucru. Este un proces inconstient, care este cauzat de nivelul de zgomot care depaseste limita recomandata. Protectia tipica a auzului vine sub forma unor dopuri pentru urechi.
  • Protectia respiratiei- utilizatorii sunt protejati impotriva respiratiei in aerul contaminat, care dauneaza sistemului respirator. Masca de gaz este proiectata pentru a filtra substantele chimice si gazele toxice si masca de oxigen asigura un aer curat si respirabil.
  • Protectia capului- Acest tip de echipament este mai frecvent utilizat in sectorul constructiilor si consta in casti de protectie.
  • Imbracamintea de protectie- Aceasta este proiectata din materiale testate pentru a oferi protectie maxima utilizatorului. Fiecare angajator trebuie sa asigure conform legii uniformele si uneltele de protectie corespunzatoare domeniului de munca din care face parte.

You may also like...