Cum sa alegi piesele de schimb pentru un tractor?

tractor nou

Dezvoltarea tehnica si utilizarea masinilor au schimbat aspectul agriculturii. Mecanizarea proceselor manuale nu numai ca imbunatateste productivitatea ci si calitatea. Masinile utile, cum ar fi tractorul, efectueaza o multitudine de activitati, facand viata fermierilor simpla si fara probleme. Un tractor aduce putere, perfectiune si precizie in munca, fiind un utilaj atat de robust. Cu toate acestea, utilizarea excesiva si uzura provoaca deteriorarea mecanismului intern. Intretinerea pieselor tractorului este costisitoare si consumatoare de timp. De asemenea, provoaca o pierdere directa a productivitatii. Prin urmare, este important ca acesta sa fie intretinut asa cum trebuie.

Exista cateva aspecte critice atunci cand cauti piese tractor:

Dupa cum am mentionat mai devreme, un tractor este linia de salvare pentru afacerea ta. Prin urmare, piesele de schimb, ar trebui sa fie de o calitate la fel de buna. Vehiculele agricole necesita putere mare, stabilitate si presiune, astfel incat sa poata efectua o munca grea. Cumpara intotdeauna piese de schimb de la un dealer de renume, cunoscut pentru fiabilitatea si calitatea componentelor date spre comercializare.

Fii atent la suportul post- vanzare: Este important sa cumperi piese de inalta calitate de la un dealer bine-cunoscut. Totusi, acesta nu este singurul lucru pe care ar trebui sa il iei in considerare. Fii atent si la suportul post-vanzare, deoarece si acesta este un criteriu foarte important. Ar trebui sa primesti garantie asupra pieselor. De obicei, exista o garantie de un an de zile de la inlocuire, daca exista defecte de fabricatie gasite in partea respectiva.

Piesele de marca sunt intotdeauna preferate: poti gasi mai multe piese fara marca, sau mai putin populare, care pretind aceeasi calitate si fiabilitate a serviciilor. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor acestea nu dureaza mult. Chiar daca costul pare mult mai atractiv, la final ajungi sa cheltuiesti mai multi bani din cauza lor. Prin urmare, mergi la un dealer care vinde piese de schimb originale.

Locul de aprovizionare este important: daca nu exista un comerciant in localitatea sau orasul tau, atunci nu face compromisuri. Mergi in cea mai apropiata localitate sau oras unde vei gasi piese de schimb, sau daca nu, cauta piese de schimb online. Un distribuitor autorizat, este capabil sa ofere servicii clientilor. Mai mult decat atat, are un management eficient al lantului de aprovionare.

Defalcarea tractorului poate fi frustranta, deoarece impiedica productivitatea. Prin urmare, este important sa cauti piesele de schimb cat mai repede posibil. Costul nu trebuie sa fie un factor inhibitor, deoarece exista pierderi mai mari daca tractorul este inactiv pentru o perioada mai lunga de timp. Mai presus de toate, in timpul sezonului de recoltare, este imposibil sa ignori perioada de nefunctionare.

You may also like...