Cum să alegi așternutul potrivit pentru pisici

Cum să alegi așternutul potrivit pentru pisici

Adopția unei pisicuțe vine cu numeroase responsabilități, pe care noii stăpâni nu ar trebui să le neglijeze sub nicio formă. Aceasta va avea nevoie de multă dragoste și atenție, de o hrănire specială, dar și de o litieră în care să-și poată face nevoile, pe care să o cureți în mod regulat.

Schimbarea litierei nu este tocmai cea mai plăcută activitate. Pentru a-ți ușura munca și a avea parte de cât mai puține neplăceri, alege un așternut igienic potrivit. Poți comanda așternut pentru pisici de pe Petpal.ro – iată câteva criterii de luat în seamă în momentul alegerii acestuia.

Tipuri de așternuturi

Așternutul igienic este un produs care se așază pe fundul litierei, în care pisica își poate face nevoile. Acesta poate funcționa după mai multe principii în momentul contactului cu umezeala. Astfel, putem diferenția între așternuturile aglomerante și cele neaglomerante.

Așternuturile aglomerante sunt realizate din materiale sensibile la umezeală, care se grupează și formează bulgări. Aceștia pot fi curățați destul de ușor și este necesar să fie îndepărtați periodic din litieră. De cealaltă parte, avem așternuturile neaglomerante, care nu formează astfel de bulgări, însă au capacitatea de a absorbi foarte bine umezeala și nu trebuie curățate la fel de des.

Materialul așternutului

În funcție de tipul așternutului igienic, acesta poate fi realizat din diverse materiale. Cele aglomerante au origine minerală și, în general, o textură ușor calcaroasă, aspectul lor fiind cel mai asemănător cu cel al nisipului. În cazul celor neaglomerante, avem ceva mai multă variație. Cel mai popular este, probabil, silicatul, însă putem întâlni și materiale organice, de exemplu peleți, celuloză etc.

Gradul de absorbție sau aglomerare

Acest criteriu este extrem de important, indicând cât de mult poți folosi așternutul fără să fie nevoie să îl înlocuiești. Este recomandat să alegi un produs care să poată absorbi rapid lichidul, într-o cantitate cât mai mare, sau să poată forma repede bulgării. Cu cât acest lucru are loc într-un mod cât mai eficient, cu atât crește perioada în care poți folosi așternutul fără să îl schimbi.

Gradul de acoperire a mirosurilor

Probabil cel mai important criteriu este cel al acoperirii mirosurilor. Un așternut de calitate are capacitatea de a masca aceste mirosuri neplăcute pentru o perioadă cât mai lungă, prin diverse metode. Mirosul poate fi captat în interior, atunci când se absoarbe lichidul sau se formează bulgării, poate fi acoperit de un alt miros mai plăcut sau poate fi anihilat, în cazul în care materialul așternutului conține diverși agenți de dezinfectare.

Dimensiunea pachetului

Așternuturile sunt disponibile în ambalaje de diverse dimensiuni. Poți consuma o cantitate destul de mare din acest produs, mai ales dacă ai mai multe pisici. Așadar, este mai avantajos să achiziționezi pachete mai mari, pentru a avea parte de avantaje financiare. De exemplu, poți cumpăra un pachet economic nisip pisici MIAU MIAU tofu fresh 4x10L sau un pachet economic nisip pisici MIAU MIAU tofu lavandă 6x6L.

Calitatea așternutului igienic este esențială pentru ca schimbatul litierei să nu devină o corvoadă. Un produs de top va acoperi eficient mirosurile și va capta lichidul în mod eficient. Astfel, atunci când va trebui înlocuit, sarcina va fi una extrem de ușoară și deloc neplăcută. Pentru ca experiența să fie și pe placul pisicii tale, poți testa mai multe tipuri de produse, pentru a vedea pe care le tolerează cel mai bine.

You may also like...