Cum avem grijă corect de dinţii noştri

Cum avem grijă corect de dinţii noştri

Dinţii curaţi şi sănătoşi sunt o importantă carte de vizită pentru fiecare persoană, contribuind la încrederea în sine şi stimulând mai des zâmbetele largi. Tehnica şi tehnologia disponibilă astăzi în clinicile şi cabinetele stomatologice este foarte avansată, astfel încât există numeroase soluţii pentru diverse probleme ce ţin de ortodonţie, implantologie sau de estetică.

Zâmbetul îţi poate deschide sau închide multe uşi în viaţă şi în carieră şi te susţine în căutarea fericirii personale şi profesionale. Cu toţii ne dorim să avem un zâmbet cald şi luminos, care să ne dea încredere în propria persoană şi să ne lumineze faţa, însă din diverse motive de multe ori zâmbetul ne este afectat de diverse probleme şi devine un motiv de îngrijorare.

Lipsa dinţilor este una dintre cele mai importante cauze ce afectează zâmbetul, lipsa unuia sau mai multor dinţi complexându-ne şi traumatizându-ne faţa în momentul zâmbirii. Din fericire, astăzi există varianta cu implanturile dentare – proceduri si beneficii, despre care am mai discutat mai demult, prin 2018.

Internet-ul este plin de soluţii miraculoase pentru albire, de la pastă de dinţi, benzi sau diverse aparate, care pot avea un impact mai mic sau mai mare în funcţie de persoană, dar totuşi riscul este destul de ridicat să încerci aceste tratamente fără a consulta un medic stomatolog!

În cabinetele stomatologice, albirea dinţilor cu laser este cea mai nouă şi avansată tehnică de albire, cu rezultate îmbucurătoare şi fără a afecta smalţul dinţilor.

În ziua de astăzi, tratamentele stomatologice sunt foarte diversificate şi se adresează diverselor probleme cu specializări exacte. Stomatologia a evoluat foarte mult şi se oferă soluţii avantajoase pentru a avea o dantură cât mai aproape de perfecţiune. Este foarte important să efectuăm vizite frecvente în cabinetele stomatologice pentru a urmări şi trata toate problemele care pot apărea încă din copilărie.

O igienă dentară corespunzătoare este bine de menţinut pe întreaga durată a vieţii, iar produsele disponibile astăzi sunt foarte uşor de procurat. Pe lângă pasta de dinţi şi periuţa cu care trebuie să efectuaţi minim 2 periaje zilnice de câte 2 minute, mai este disponibilă şi are importanţa sa apa de gură. Aceasta pătrunde în spaţiile greu accesibile dintre dinţi şi omoară bacteriile. Se recomandă o clătire cu apă de gură de 30 de secunde după fiecare periaj. Duşurile bucale sunt alte produse care sporesc igiena dentară şi vă ajută să curăţaţi spaţiile dintre dinţi sau sub-gingivale. Aţa dentară este un alt produs de igienă bucală recomandat pentru îndepărtarea resturilor de mâncare ce se încăpăţânează să nu iasă uşor dintre dinţi. Renunţaţi la scobitori!

Stomatologie generală

Problemele dentare nu ezită să apară încă din copilărie, de aceea este foarte important să începem să vedem un stomatolog încă de mici copii. O dată cu schimbarea dinţilor de lapte şi apariţia dinţilor permanenţi, este foarte important să avem o bună grijă de aceştia fiindcă ne vom folosi de ei toată viaţa noastră.

Sigilarea molarilor încă din copilărie este o tehnică foarte eficientă care evită apariţia cariilor şi deteriorarea măselelor. Recomandăm vizitele frecvente la medicul stomatolog pentru urmărirea sigiliilor, refacerea lor acolo unde este cazul şi asigurarea că nu sunt sincope.

Tratarea cariilor încă din fază incipientă este foarte importantă pentru a evita agravarea problemelor. Vizitele frecvente la medicul stomatolog şi controalele de rutină te vor ajuta să identifici din timp aceste probleme şi să le tratezi uşor şi fără durere, evitând să îţi pierzi dinţii mai târziu.

Detartrajele cu AirFlow sunt o altă operaţiune stomatologică importantă a fi efectuată la intervale regulate, undeva la 6 luni. Datorită alimentaţiei şi a durităţii din apa potabilă, tartrul se adună foarte uşor şi rapid pe dinţi. Îndepărtarea tartrului prin tehnica AirFlow este nedureroasă şi non-invazivă asupra smalţului dinţilor, astfel încât aceştia îşi vor păstra sănătatea şi îşi vor regăsi curăţenia.

Ortodonţie Bacău

Ortodonţie Bacău

Ortodonţia este acea ramură a medicinei dentare care se ocupă cu tratarea anomaliilor dento-maxilare (lipsa de aliniere a dinţilor, malocluzii, rotaţiile dentare, incongruenţa arcadelor). Contrar opiniei generale, ortodonţia nu se adresează însă doar copiilor, ci şi adulţilor. Datorită tehnicilor moderne apărute, dinţii pot fi îndreptaţi la orice vârstă.

Există aparate ortodontice invizibile care pot fi purtate şi de persoane care nu îşi doresc să se vadă acest lucru. Bracket-urile transparente sunt rezistente şi sigure şi pot fi folosite cu succes în locul bracket-urilor metalice chiar şi la cazurile unde sunt necesare forţe mai mari şi bracket-uri puternice. Durata tratamentului este similară cu cea în cazul bracket-urilor metalice, dar oferă o experienţă mult mai plăcută.

Dacă îţi doreşti să ai dinţi sănătoşi şi perfect aliniaţi, atunci trebuie să te adresezi unui medic ortodont încă din adolescenţă.

Implanturi dentare Bacău

Implanturi dentare Bacău

Pentru cazurile extreme când anumiţi dinţi au fost pierduţi definitiv şi am avut extracţii, există disponibilă astăzi tehnica de înlocuire a dinţilor cu ajutorul implanturilor dentare. Medicina stomatologică oferă în prezent o mulțime de soluții pentru rezolvarea acestor probleme, însă până acum s-a dovedit că implantul dentar este cea mai bună variantă de tratament în cazul pierderii dinților. Deşi pot părea costisitoare, implanturile reprezintă cea mai avantajoasă opţiune, oferindu-vă o sănătate mai bună, încredere de sine mai mare, îmbunătăţirea calităţii vieţii şi un aspect mai plăcut. Ele oferă un suport pentru coroanele dentare, eliminând orice neplăcere legată de acestea. În plus, implanturile îmbunătăţesc masticaţia, vorbirea şi conservarea dinţilor naturali rămaşi.

Implanturile MegaGen respectă cele mai înalte standarde de calitate care există la ora actuală în implantologie. Implanturile MegaGen oferă soluții moderne pentru înlocuirea unui dinte absent,  fiind în acelaşi timp foarte rezistent şi oferind rezultate estetice foarte bune.

Avantajele implanturilor dentare:

  • Este cea mai bună variantă de tratament prin care se redă funcția osului și a dintelui pierdut.
  • Reprezintă o variantă de tratament minim invazivă.
  • Este o variantă de tratament biologică, ce nu implică intervenții asupra dinților vecini sănătoși.
  • Oferă o tehnologie de proiectare avansată.
  • Pe suprafața sa, implantul dentar MegaGen are încorporate particule nanomicronice de oxid de calciu, astfel țesutul osos nu ia contact direct cu implantul, ci cu pelicula de oxid de calciu pe care organismul o va percepe ca fiind proprie.
  • Implantul este confecționat dintr-un aliaj de titan de gradul 4, cu o puritate superioară.
  • Estetica și funcționalitatea obținute în urma intervenției de inserare a implantului dentar au o foarte bună stabilitate în timp.
  • Procedura de inserare se obține cu un sacrificiu minim la nivelul osului și al gingiei.

Este important de știut că igiena corespunzătoare nu este valabilă doar pentru dinții naturali, ci și pentru implanturi. Vizitele periodice la medicul stomatolog și îngrijirea sunt esențiale pentru a vă păstra un zâmbet frumos.

You may also like...