Consumul de sare iodată, extrem de benefic pentru sănătate

Sare Iodata

Sarea de masă iodată este o sare care este amestecată cu o anumită cantitate de iod. Iodul poate fi frecvent întâlnit în unele plante și în fructe. Această sare joacă un rol vital în prevenirea problemei deficitului de iod din organism. În multe țări, deficitul de iod a devenit o problemă majoră de sănătate. Este un tip de mineral care este deja prezent în unele alimente. Sarea de masa îmbogățită cu iod asigură o cantitate semnificativă de iod. Într-un studiu realizat în 2014, s-a concluzionat că aproximativ 90 de milioane de persoane suferă de deficiență de iod. Această cifră poate fi minimizată consumând sare iodată  în mod regulat sub formă de sare pulbere sau sub formă de tablete de sare.

Unele dintre avantajele majore ale consumului de sare de masă iodată sunt următoarele:

Combate cancerul:

Deficitul de iod poate provoca multe tipuri de cancer cum ar fi cancerul de sân, plămâni, creier, inimă, cancer de prostată etc. Pentru a preveni aceste tipuri de cancer, o persoană ar trebui să adauge o anumită cantitate de sare de masă iodată în regimul alimentar.

Promovează sănătatea inimii:

Deficitul de iod din organism poate opri circulația adecvată a ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, care poate fi periculoasă pentru organism. Pentru o circulație corectă a ritmului cardiac și a tensiunii arteriale în organism, o persoană ar trebui să consume sare de masă iodată. O persoană are nevoie doar de jumătate de lingură de sare în fiecare zi, deoarece conține aproximativ 200 de grame de iod.

Îndepărtează toxinele din organism:

Sarea iodată poate ajuta la eliminarea toxinelor periculoase din organism care pot fi dăunătoare cum ar fi plumbul și mercurul.

Reduce greutatea:

Iodul este un mineral foarte important pentru oameni. Consumul acestei săruri poate stimula metabolismul organismului, reducând astfel greutatea.

Previne depresia:

Depresia și sentimentele de anxietate și frustrare pot fi rezultatul unei deficiențe de iod, astfel încât această sare iodată ajută la combaterea depresiei.

Fiind un produs care este folosit în mod regulat de oamenii din întreaga lume, sarea iodată este foarte solicitată pe tot parcursul anului. Furnizorii de sare iodată trebuie să se asigure că obțin produsul de la producători credibili care sunt bine echipați cu utilaje și tehnici actualizate. Aceștia trebuie să se asigure că produsul se produce la standarde adecvate și respectă politici acceptate de industria alimentară. Ambalarea sa trebuie examinată cu atenție pentru a se evita șansele de scurgere sau de deteriorare în timpul tranzitului.

Astfel, se poate concluziona că o multitudine de probleme de sănătate pot fi prevenite cu un consum regulat de sare de masă iodată.

You may also like...