filtre apa

Beneficiile utilizării unui filtru de apă

Există mai mult de 2000 de substanțe chimice care se pot găsi în apă. Unele dintre ele (cum ar fi clorul, fluorura, compușii de aluminiu etc.) sunt chiar adăugați în apă pentru a o face „mai sigură”. Chestia este că ele nu sunt necesare în apa ta și ar trebui să fie îndepărtate, astfel încât să rămâi doar cu apa.

Instalarea unui filtru de apă va face exact acest lucru. Dacă ai un filtru de apă instalat, acesta îți oferă următoarele beneficii.

  • Îndepărtează contaminanții din apă și garantează că apa este curată. Chiar dacă apa ar putea părea curată, nu va fi pură. Un filtru de apă bun sau un purificator de apă va elimina substanțele chimice nocive din apa ta și o va face sigură pentru a fi băută.
  • Îmbunătățește gustul apei. Pur și simplu îndepărtarea clorului din apă îmbunătățește dramatic gustul acesteia. Folosind filtre de apă pentru a îndepărta clorul și alte substanțe chimice, gusturile și mirosurile vor dispărea. Vei observa o îmbunătățire clară a aromelor ceaiului, a cafelei, a supei – de fapt, orice se face cu apă purificată sau filtrată.
  • Mai ieftin pe termen lung decât apa îmbuteliată. Costul unui filtru de apă sau al unui purificator de apă poate fi semnificativ mai bun. Cu toate acestea, ia în considerare costul pe săptămână sau costul pe litru de apă. Odată ce ai filtrul, trebuie doar să schimbi cartușul.
  • Convenabilitate – economisești timp și efort. Având un filtru de apă înseamnă că ai apă pură ori de câte ori dorești. Compară asta cu folosirea apei îmbuteliate, pentru care trebuie să te deplasezi să o cumpări, trebuie să o cari acasă și nu o să ai tendința să o folosești pentru gătit, pentru că este oarecum văzută că ar fi risipită. De ce bei apă pură și apoi folosești apă contaminată pentru gătit? Căldura nu va elimina substanțele chimice nocive sau metalele grele din apă.
  • Reduce incidența bolii cauzate de bacterii. Multe bacterii sunt imune la clor, care este principalul dezinfectant utilizat în apa de băut. Ca urmare, persoanele care înghit aceste bacterii pot face o anumită formă de gastroenterită. Pentru cei foarte tineri, foarte bătrâni sau cei cu un sistem imunitar slăbit, rezultatele pot fi foarte grave. Având un purificator de apă bun se asigură că cei mai vulnerabili nu sunt expuși riscului.
  • Oferă cea mai bună apă pentru femeile însărcinate și pentru copiii mici. Copilul nenăscut care se dezvoltă în pântecele mamei lui este foarte afectat de ceea ce mănâncă sau bea mama lui. Impuritățile din apă, cum ar fi plumbul, mercurul, substanțele chimice industriale și chiar substanțele chimice produse ca urmare a adăugării clorului în apă, pot interfera cu dezvoltarea copilului. Copiii mici sunt, de asemenea, expuși riscului, deoarece corpul și sistemul lor imunitar nu este dezvoltat încă.
  • Reduce expunerea la substanțe chimice care cauzează cancer. Studiile sugerează o legătură între trihalometanii (THM) și cancer. THM se formează prin reacția clorului sau bromului cu materia organică din apă.
  • Filtrarea apei este mai bună pentru tine și pentru mediul înconjurător decât apa îmbuteliată. Cantitatea de gunoi care rezultă din eliminarea cartușelor vechi de filtrare reprezintă o fracțiune din cea de la eliminarea sticlelor de plastic folosite. De asemenea, este mult mai eficient și mai ecologic să transporți un filtru de apă, decât să transporți o duzină de sticle în fiecare săptămână.