Beneficiile semintelor de dovleac pentru barbati

La fel ca femeile, barbatii au propriile nevoi speciale de nutritie si au ingrijorari legate de sanatate, mai ales pe masura ce imbatranesc. Beneficiile de a manca seminte de dovleac pentru barbati, sunt numeroase si iata ce poate face acest aliment pentru ei.

Pe masura ce varsta barbatilor creste, nivelul zincului incepe sa scada. Acest lucru poate duce la probleme precum impotenta si extinderea prostatei. Acest mineral, este cel mai important pe lista necesara barbatilor pentru fertilitate si performanta. Zincul previne formarea DHT, un androgen care are un impact asupra sanatatii sexuale masculine, precum si asupra cresterii parului. Cand se formeaza niveluri de DHT, se descompune testosteronul, care are impact asupra fertilitatii si sanatatii sexuale. Cantitatea mare de zinc gasita in aceste seminte dovleac poate ajuta la combaterea infertilitatii.

Zincul contribuie si la nivelul densitatii osoase. Osteoporoza, o boala in mod normal legata de femeile aflate in postmenopauza, este o problema potentiala si pentru barbatii in varsta. Din 8 barbati cu varsta de peste 50 de ani, 1 va suferi o fractura osteoporotica. Zincul gasit in semintele de dovleac poate ajuta la prevenirea acestei boli.

Semintele de dovleac sunt foarte importante pentru sanatatea prostatei. Desi nu se stie exact cum contribuie, consumul lor regulat are avantajul de a ajuta la mentinerea sanatatii prostatei si de a preveni cancerul.

Cantitatile generoase de potasiu din electroliti continute de aceste seminte sunt esentiale pentru a ajuta hipertensiunea, duc la o vindecare mai rapida si sunt un desensibilizator al durerii naturale, ajutand la atenuarea migrenelor. Acest lucru este deosebit de important pentru barbatii care sufera de stres sau care lucreaza intens.

Un alt beneficiu al semintelor de dovleac este un mineral numit mangan, care se gaseste in cantitati  mici in rinichi, ficat si oase. Este imperativ pentru functionarea corecta a nervilor si a creierului si ajuta la reglarea glicemiei. Acest mineral esential ajuta si la formarea hormonilor sexuali. Studiile au aratat ca barbatii care sufera de disfunctie erectila au deficiente de mangan. Poate fi folosit si pentru combaterea oboselii, dar trebuie luat ca supliment numai sub indrumarea unui medic.

Semintele de dovleac sunt pline de vitamine, inclusiv vitamina C, B1, B2 si B6. Acidul pantotinal gasit in seminte este un alt ingredient crucial pentru formarea hormonilor si ajuta digestia. Vitamina K este vitala pentru capacitatile corpului de coagulare a sangelui.

Semintele de dovleac pot fi achizitionate in tot timpului anului din magazinul online www.semintededovleac.ro si pot fi consumate intr-o varietate de moduri. Semintele de dovleac sunt delicioase si au o multime de beneficii pentru sanatatea tuturor.

You may also like...