Beneficiile nucilor pentru creier, inima si fertilitate

Nucile sunt probabil cele mai cunoscute fructe si au fost numite „Cele mai sanatoase dintre toate fructele cu coaja lemnoasa”. Sunt bogate in grasimi din plante si sunt o sursa buna de vitamina B si de multe minerale. Chiar daca nucile sunt unele dintre cele mai usoare alimente, ele sunt, de asemenea, o arma puternica impotriva bolilor cronice. Nucile pot fi consumate ca o gustare sau in salate, supe, mancaruri de  legume, produse de cofetarie sau piureuri.

Datorita cantitatilor lor unice de grasimi sanatoase si de substante chimice puternice din plante, studiile recente au publicat dovezi ca nucile pot reduce stresul creierului, reduc colesterolul, cresc fertilitatea la barbati, reduc inflamatia, reduc riscul de diabet, intaresc sistemul imunitar si ajuta in cazul  insomniei din cauza melatoninei naturale pe care o contin.

 Cercetatorii au evaluat noua tipuri de nuci crude si prajite si au gasit faptul ca nucile contin cele mai inalte niveluri de antioxidanti. Un „antioxidant” este o substanta continuta de alimente care neutralizeaza efectele daunatoare ale oxigenului din organism. Aceste efecte „oxidative” contribuie la imbatranire si la boala.

Nucile ofera beneficii puternice asupra sanatatii creierului. Un studiu intitulat „Rolul nucilor in mentinerea sanatatii creierului cu varsta” a fost publicat in Journal of Nutrition. Cercetatorii au scris ca nucile nu numai ca reduc incarcatura inflamatorie a celulelor creierului, ci si imbunatatesc comunicarea si conexiunea dintre celulele creierului in sine – ajutand la mentinerea sanatatii bune a creierului odata cu cresterea in varsta.

Pentru o inima sanatoasa si o durata lunga de viata, s-a demonstrat ca nucile lupta impotriva riscului unor boli cardiovasculare si, de asemenea, extind durata de viata in general. Nucul contine aminoacidul l-arginina, care ofera beneficii de protectie pentru inima. Un sfert de ceasca de nuci contine aproximativ 1,130 miligrame de l-arginina. Jurnalul American de Nutritie Clinica a revizuit 13 studii pentru inima si a constatat ca oamenii care au mancat nuci au beneficiat de o scadere semnificativa a colesterolului global si au avut beneficii majore privind cantitatea de antioxidanti.

Nucile s-au dovedit ca imbunatesc  fertilitatea si sanatatea sistemului reproducator. Revista medicala „Biologia reproducerii” a efectuat un studiu efectuat pe 117 barbati sanatosi si a constatat ca,  consumarea a aproximativ o jumatate de cească de nuci in fiecare zi a produs o crestere a grasimilor sanatoase din sange si a imbunatatit foarte mult starea de sanatate si vitalitatea spermei.

Nuca poate fi un bun aliment care provoaca somn. Russel Reiter, Ph.D., si profesor de biologie celulara de la Universitatea din Texas, spune: „Relativ putine alimente au fost studiate pentru continutul lor de melatonina.” Studiile noastre arata ca nucile contin melatonina, care este absorbita atunci cand nucile sunt mancate, iar aceasta imbunatateste capacitatea noastra de a rezista stresului oxidativ cauzat de moleculele toxice”.

Consumul de nuci in mod regulat poate fi o modalitate delicioasa si simpla de a preveni bolile si de a profita de avantajele lor pentru sanatate.

Un furnizor de top de miez de nuca este Walnut Emba, companie situata in judetul Botosani, avand o experienta de peste 14 ani in domeniu. Societatea furnizeaza mai multe tipuri de miez de nuca precum miez de nuca maro, miez de nuca marunt, miez de nuca sferturi, miez de nuca mixt si miez de nuca jumatati. Toate aceste sortimente au acele beneficii pentru sanatate amintite mai sus. Produsele se pot achizitiona din magazinul online www.walnutemba.com

You may also like...