ATENTIE! Tentativa de frauda cu date bancare BT Acces facil*

Astazi am primit pe e-mail o noua tentativa de furt electronic de date bancare (phishing) ce pare a fi de la Banca Transilvania insa nu are nicio legatura cu ei. Redau mai jos textul mesajului:

De acum iti oferim un nou pachet de promotii si rate cadou.
Din acest motiv am lansat campania „Access Facil” – valabil pentru toti clientii nostri si de care puteti beneficia in mod gratuit.
Ce beneficii imi aduce „Access Facil”?
  • 2 luni pe an comision de administrare cont platite de noi (incepand cu ianuarie 2017).
  • comision zero de administare al contului pentru luna in care s-a activat serviciul „Access Facil”.
  • Comision zero la platile interbancare national pentru sume mai mari de 1000 ron.
  • Comisioane reduse la platile interbancare international in zona EURO si Marea Britanie.
Activarea dureaza mai putin de 2 minute si se face foarte comod din fata calculatorului sau de pe mobil accessand adresa de mai jos:

Cu stima,

Banca Transilvania,
Banca Oamenilor Inteprinzatori


* Oferta valabila numai pentru clientii cu contract mai vechi de 3 luni la momentul lansarii campaniei

Desi aparent inofensiv, mesajul include un link fals catre o pagina a bancii dar care redirectioneaza catre domeniul catarina.fi folosit pentru a va solicita datele bancare de acces la contul personal.

NU ACCESATI ASTFEL DE LINK-URI VENITE PRIN E-MAIL!

Noi am inaintat mesajul cu Forward catre o adresa de e-mail reala a bancii pentru a instiinta despre existenta acestui mesaj si pentru ca ei la randul lor sa notifice clientii, sa-i informeze ca sa poata evita eventualele probleme.

Frauda BT Acces facil

MAI JOS, RASPUNSUL OFICIAL PRIMIT DE LA BANCA TRANSILVANIA

Buna ziua,

Va multumim pentru semnalarea situatiei.

Dorim sa mentionam ca BT nu a solicitat si nu va solicita, prin intermediul e-mail-ului, informatii cu caracter confidential.

In situatia in care ati accesat link-ul  suspect primit prin e-mail si v-ati introdus datele de logare in aplicatia BT24, va rugam sa ne contactati in cel mai scurt timp posibil la numarul de telefon 0264308028, tasta 2, pentru a dezactiva temporar serviciul de BT24 Internet Banking si pentru a verifica tranzactiile efectuate pe cont. In situatia in care nu aveti posibilitatea de a ne contacta telefonic, avem rugamintea de a contacta cea mai apropiata unitate BT.

Banca Transilvania recomanda urmatoarele, pentru a nu deveni victime ale atacurilor de tip phishing:

  • nu accesati link-uri din cadrul e-mail-urilor nesolicitate sau trimise de catre persoane necunoscute, in special cele care par sa fie trimise de banca;
  • nu accesati/descarcati fisiere atasate, primite prin intermediul e-mail-ului, nesolicitate sau primite de la persoane necunoscute, in special cele care in aparenta sunt trimise de banca;
  • accesati BT24 Internet Banking doar de pe adresa web a bancii sau prin introducerea adresei in bara de adresa din cadrul browserului, folosind intotdeauna de tastatura si nu un anumit link;
  • verificati in bara de adresa din cadrul browser-ului daca adresa existenta este cea a serviciului de Internet Banking cunoscuta;
  • verificati faptul ca aveti o conexiune criptata  (HTTPS) cu site-ul Internet Banking BT24 si ca detinatorul certificatului digital aferent acesteia este Banca Transilvania
  • urmati cea mai buna practica de securitate a PC-ului de unde are loc logarea: asigurati-va ca are instalate solutii anti-virus si anti-spyware, iar acestea sunt actualizate regulat; nu salvati elementele de autentificare in aplicatia Internet Banking in memoria calculatorului; parolele trebuie sa aiba complexitate ridicata (sa contina litere mici, mari, numere si caractere speciale) si sa fie schimbate periodic.

Daca aveti nevoie de informatii suplimentare e usor sa ne contactati:

–          telefonic:  0264 308028, *8028 (serviciul Call Center)

–          prin e-mail  contact@bancatransilvania.ro

–          pe web: http://intreb.bancatransilvania.ro/ .

 

 

Cu respect,

Iulia Capota

Specialist Relatii Clienti BT24

 

Banca Transilvania- Parcul Industrial Tetarom

Cluj-Napoca, Cluj, Str. Taietura Turcului nr 47, 400221

0264.308.028|0264.594.230

www.bancatransilvania.ro

You may also like...