Alegerea unui sistem de supraveghere video

Sistemele de supraveghere video ofera proprietarilor afacerilor, precum si organelor de drept, un set suplimentar de ochi pentru a prinde orice activitate. Sistemul pe care il instalezi poate varia foarte mult in functie de zona implicata si de nivelul de supraveghere necesar.

In trecut, sistemele de supraveghere video au inregistrat sub forma unui semnal analog care a fost inregistrat pe o banda. Aceste casete au fost apoi stocate si vizualizate dupa cum a fost necesar de antreprenori si de ofiterii legii. Astazi clipurile digitale sunt standard. Acest lucru permite inregistrarea video pe un dispozitiv de stocare digital in acelasi mod in care datele de pe un computer sunt mentinute pe o unitate de disc. Acest lucru permite ca o cantitate mare de date sau video sa fie stocate intr-o zona mult mai mica, precum si cu o calitate a filmului mult mai mare. Videoclipul din sistemul de supraveghere video poate veni cu si fara sunet. Sistemele mai sofisticate ofera video color in format high definition.

Atunci cand alegi camere video de supraveghere, trebuie sa decizi care este scopul lor. Indiferent daca incerci sa rezolvi o problema specifica sau pur si simplu ai nevoie sa monitorizezi in jur, trebuie sa determini tipul camerelor pe care le vrei si complexitatea acestui sistem supraveghere video.

Unul dintre primele considerente este daca doresti ca ale tale camere de supraveghere video sa fie vizibile. Unele companii prefera ca, camerele sa fie afisate in mod clar ca un factor de descurajare pentru cei care intentioneaza sa fure. Altii prefera ideea camerelor ascunse care se amesteca cu decorul sau fundalul si nu atrag atentia. Exista camere discrete si cu o dimensiune mult mai mica. Aceste camere pot fi ascunse in obiecte comune. Utilizate in mod obisnuit, acestea sunt tipice intr-o situatie in care exista suspiciuni de comportament inadecvat, iar dovada vizuala este necesara. Acest tip de camera poate avea o conexiune prin cablu sau fara fir la dispozitivul de inregistrare. In majoritatea cazurilor, este logic sa ai o conexiune fara fir. Conectarea camerei wireless minimizeaza activitatea implicata si creeaza mai mult o situatie temporara in care camera poate fi mutata cu usurinta de la o locatie la alta.

In scopuri de securitate generala, o retea de camere de securitate localizate in puncte diferite va fi necesara pentru acoperirea completa si monitorizarea afacerii. Multe companii au instalat camere in acest fel astfel incat personalul de la securitate sa poata observa activitatea. In plus, fata de acoperirea live, acest clip poate fi inregistrat si arhivat pentru vizionarea ulterioara.

Sistemul de supraveghere video pe baza de IP a devenit popular, deoarece ofera o alimentare live video care poate fi accesata din orice locatie unde este disponibil internetul. In plus, sistemul va salva acest videoclip intr-un fisier care poate fi vizualizat ulterior. Acest tip de supraveghere video este conectat la server in acelasi mod ca si computerul. Fiecare camera are propria adresa unica de protocol. Camera transmite apoi semnalul video catre serverul din reteaua locala. Serverul, ofera utilizatorilor o modalitate de a vizualiza videoclipul pe internet.

Cand faci upgrade sau cumperi un nou sistem de supraveghere video, trebuie sa te gandesti la configurarea actuala. Pentru noile sisteme de supraveghere video, vei dori sa incepi cu cea mai buna tehnologie posibila si sa utilizezi un sistem bazat pe IP. Pentru a actualiza sistemele existente, trebuie sa te gandesti daca instalarea unui sistem complet nou ar putea fi mai rentabila. Oricum tehnologia de azi ofera mai multe optiuni care nu doar ca sporesc securitatea ci ofera si o mai mare usurinta. Folosirea acestei noi tehnologii iti va oferi o modalitate mai buna de a monitoriza activitatea si de a intretine o biblioteca video prin procese eficiente de arhivare. Dispunand de camere video de supraveghere poti accesa si monitoriza activitatea indiferent de locul in  care te afli, in confort si liniste.

You may also like...