• telefon 0756 599 774
  • e-mail office@sannet.ro
  • Luni - Vineri 0900 - 1800
Din 2002, responsabili pentru succes online.

About Povestea noastră

2002 student la Universitatea Suceava Nu ştiu ce făceai tu în toamna anului 2002, dar eu atunci învăţam cum se creează site-urile. Aveam 20 de ani, eram în anul 2 la Facultatea de Inginerie Electrică - Ştiinţa calculatoarelor - Universitatea Suceava. Urmam o disciplină care îşi propunea să ne înveţe bazele html-ului, suficient cât să poţi afişa un text + nişte imagini pe un www. Ni se dăduse acces la ftp individual pentru fiecare ca să ne putem crea un microsite personalizat, al meu era www.eed.usv.ro/~isanducu.

Eu ajunsesem la facultate după ce am absolvit în 2001 Colegiul Naţional de Informatică "Spiru Haret" din Suceava, unde învăţasem programare în limbajele Turbo Pascal, Borland C, FoxPro. În liceu nu învăţasem absolut nimic despre web design, singura dată când am avut ceva relevant de studiat pentru online a fost la tema pentru atestatul din clasa XII-a, respectiv "Prezenţa online a televiziunilor din România". Acolo analizam eu conţinutul fiecărui website al televiziunilor active la acel moment dat, primăvara anului 2001. Erau foarte puţine website-uri create pe atunci, internet-ul era la începuturile sale în România şi chiar în lume.

O dată ce am învăţat baza realizării site-urilor, mi-au plăcut foarte mult perspectivele şi mi-am dorit să mă dezvolt ca profesionist în acest domeniu. Am aprofundat în timpul liber şi din proprie iniţiativă tehnicile de HTML, programarea în PHP, animaţiile în Flash şi optimizarea SEO pentru Google.

2004 Pizza boy livrari la domiciliu La Primavera SuceavaÎn anul 2004 m-am angajat part-time ca agent de livrări pizza la domiciliu la pizzeria "La primavera" din Suceava şi acolo le-am propus prezenţa online printr-un website de prezentare. A fost primul meu proiect comercial realizat, după site-urile personale din facultate. Încă din prima discuţie purtată cu administratorul unităţii, am subliniat importanţa existenţei unui website de prezentare şi prezenţa în prima pagină Google a căutărilor de genul "pizza suceava", "livrări pizza suceava", "pizza la domiciliu suceava". Acesta a fost cel mai puternic argument care l-am folosit şi care a găsit susţinere din partea managementului. Odată ce am primit ok-ul şi banii disponibili pentru achiziţionarea domeniului, am înregistrat primul meu domeniu: www.laprimavera.ro pe 11.03.2005, achiziţionat de la ROHOST. Construcţia site-ului a durat aproximativ 2 săptămâni, timp în care am realizat fotografii, am cerut materialele promoţionale de la tipografie (era un pliant digital din care am preluat sigla şi câteva elemente de design). Studiind tehnicile de optimizare SEO pentru Google, în 3 luni reuşisem să ajung în primele 3 poziţii din Google pe toate cuvintele cheie pe care le urmăream şi astfel generam comenzi prin intermediul site-ului de prezentare.

2006 Programator la Alexiana Group RadautiUrmătoarea experienţă avea să vină abia în 2006, anul în care am absolvit facultatea şi mi-am schimbat locul de muncă, angajându-mă ca programator Visual FoxPro la Alexiana Rădăuţi. În cei 2 ani frumoşi petrecuţi la Alexiana, mi-am luat ca atribuţii administrarea şi dezvoltarea site-urilor firmei (www.alexiana.ro şi www.alexianagroup.ro) fiind singura persoană din firmă cu experienţă pe web design; astfel am reuşit să învăţ foarte multe lucruri noi, să mă dezvolt ca profesionist şi să găsesc alte câteva afaceri pe care să le promovez online. Una dintre primele colaborări din 2007 a fost cu ORIENT, pentru care am realizat atunci două website-uri pentru 500 lei (www.spedorient.com şi www.serviceorient.ro). Spedorient.com l-am dus în prima pagină Google pentru o multitudine de cuvinte cheie, precum "transport marfă", "transport internaţional", "transport marfă internaţional", "transport agabaritic", keyword-uri pe care le promovăm chiar şi astăzi în cadrul unei colaborări de peste 10 ani.

Aveam nevoie de un brand, un nume pentru firmă. La început am vrut Zece Plus, Database sau Web Display, poate au mai fost şi altele pe care nu mi le amintesc, însă într-un final m-am oprit la SANNET® şi aşa a rămas peste ani şi ani. Ca website de prezentare am folosit la vremea aceea un subdomeniu gratuit, respectiv www.sannet.go.ro până pe 28.03.2007, când am înregistrat www.sannet.ro.

Versiuni precedente ale sannet.ro

sannet.ro v0.0 sannet.ro v1.0 sannet.ro v2.0 sannet.ro v3.0 sannet.ro v4.0

În 2008 ajunsesem să mă ocup de aproximativ 50 de website-uri. Atunci am înţeles că trebuie să demisionez de la locul actual de muncă şi să mă ocup full-time de clienţii SANNET®. În septembrie am demisionat de la Alexiana şi am putut să îmi urmez visul, de a creşte firma mea de servicii web la nivelul de lider naţional.
Pentru asta lucrez din 2008 zi de zi.

Am ajuns în 2017 o echipă de 6 specialişti în promovarea eficientă online cu un portofoliu de peste 600+ website-uri realizate, peste 70+ website-uri promovate lunar, peste 300+ keywords afişate în prima pagină Google şi ne apropiem de 100.000 EUR cifră anuală de afaceri. Principalii noştri clienţi sunt din Suceava, Bucureşti, Iaşi, Bacău, Bistriţa şi Neamţ. Am creat website-uri în limba română, engleză, franceză, flamandă, italiană, germană, ucraineană, rusă, maghiară, bulgară. Avem site-uri internaţionale active pe care le-am creat şi acum le promovăm în Belgia (google.be), Franţa (google.fr), Anglia (google.co.uk) şi Italia (google.it). De-a lungul timpului am lucrat şi cu site-uri din Statele Unite, Canada şi Germania.

Pliant
Echipa
Autoturisme
Team
Odorizant auto


Experienţa noastră este una relevantă atât la nivel local în România cât şi la nivel mondial.

Acest scurt istoric a fost scris la data de de ing. Iulian Sănducu, fondatorul SANNET®.

Cumpără de aici un PC Gaming ieftin. Amenajează un teren de sport cu gazon artificial.

POLITICA COOKIE || POLITICA DE CONFIDENŢIALITATE

©2022 SANNET® este marcă înregistrată a companiei SC SANNET MEDIA SRL.
Din 2002, responsabili pentru succes online.